Kreator jedinstvenosti – Patricia Urquiola

Istražite mesta odevena u sjaj.

Španjolka po rođenju i Italijanka po izboru, Patricia Urquiola je veličanstveno kombinovala ove dve kulture tokom svog rada. Proglašena za dizajnera decenije, dokazala se kao znalac u svim pitanjima dizajna. Radeći u dizajnu proizvoda, dizajnu enterijera i arhitekturi, Patricia Urquiola je stvorila dobro poznato ime za sebe. Ime koje je sinonim za jedinstvenost.

Naravno, naši omiljeni radovi su oni iz odeljenju ugostiteljstva, jer je zamislila neke od najunikatnijih hotela širom sveta. Mešajući savremeni stil sa istorijom, kao i udobnost sa funkcionalnošću, ona uspeva da izvuče jedinstvenost mesta i transformiše ga u hotel u kome se osećate kao kod kuće. Stoga vam predstavljamo neke od najboljih hotela na svetu iza kojih stoji njeno ime.

MANDARIN ORIENTAL, BARSELONA

Smešten u elegantnoj zgradi iz sredine 20. veka, bivšoj banci, originalni dizajn je ponovo kreiran sa veoma stilizovanim savremenim enterijerom. Spajajući visoki stil sa klasičnim luksuzom, komponovala je jedinstven dizajn usred prestižne ulice Passage de Gràcia. Sa šik enterijerima, izborom privlačnog unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora, izvrsnim restoranima i jednom od najboljih spa centara u katalonskoj prestonici, Mandarin Oriental Barcelona je izvanredan hotel i arhitektonsko iskustvo.

W VIEQUES HOTEL, PORTORIKO

Dizajn prve nekretnine W hotela na Karibima poveren je Patriciji. Sa fantastičnim duhom i jarkim bojama, uspela je da stvori mesto gde možete da se posvetite životu iz snova i svetskim zadovoljstvima. Kombinacija čistih i recikliranih materijala, prirodnih oblika i avangardnog nameštaja stvaraju prozračnu atmosferu koja se savršeno slaže sa okruženjem.

FOUR SEASONS HOTEL & SPA, MILANO

Čuveni hotel Four Seasons u Milanu je utočište stila i opuštanja. Patricia je bila zadužena za izgled spa centra. Deo njegove lepote je u očuvanju originalnih zasvođenih plafona iz 19. veka koji stvaraju jedinstven ambijent. Kombinacija materijala i boja u sedam sala za tretmane, bazen i tursko kupatilo sa saunom čine Four Seasons Milano jednim od omiljenih mesta za opuštanje u gradu.

DAS STUE, BERLIN

Zasnovano na Patricijinom konceptu, 80 hotelskih soba je u prigušenom modernom dekoru koji naglašava uglačane površine i bogate tkanine. Sobe su dizajnirane da podsećaju na otvorene prostore okruženja vila, upotpunjene visokim plafonima, podovima od tvrdog drveta i pogledom na susedni Tiergarten. Dizajn je izuzetan primer istorije i dizajna Berlina prikazan na jednom mestu.

IL SERENO, JEZERO KOMO

Inspirisan okolnom lepotom, svetlucavom vodom i tamnim planinama, Il Sereno se često naziva najmagičnijim mestom u ovom delu Italije. Hotel sa 30 apartmana, okružen italijanskim Alpima, oživljava racionalizam Casa del Fascio Giuseppe Terragni-ja, sa savremenim akcentom. Materijali su potpuno prirodni i uglavnom lokalni: poput Pietra di Fossena za trotoar i Ceppo Lombardo za fasadu i neke delove enterijera. Ovo je zaista dobar primer savremenog italijanskog stila.

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika