5 razloga zašto treba da posetite Zermatt

Švajcarski Alpi u svom najboljem izdanju: upoznajte Zermatt.

Za sve ljubitelje skijanja postoji posebno mesto u švajcarskim Alpima, poznato po svojoj ekskluzivnosti. Da, to je prelep grad Zermatt, jedinstven na mnogo načina. Poznat kao planinarsko i skijaško središte švajcarskih Alpa, Zermatt je impresivno mesto gde ćete sresti planinski duh kakav ne postoji nigde drugde na svetu. Zermatt je grad bez automobila gde se svi kreću peške, okružen prelepom prirodom i veličanstvenim Matterhorn-om. Ovde ćete sresti poznate skijaše jer je Zermatt mesto gde oni treniraju. Ako vam to nije dovoljno, evo još razloga zašto bi svaki ljubitelj snega trebalo da poseti ovaj dragulj Švajcarske.

1. Vrhunski hoteli i planinske vile

Bićete zadivljeni arhitektonskim čudima malih i velikih vila u Zermatt-u. Ostajući verni ruralnoj švajcarskoj arhitekturi, enterijeri i dizajn planinskih vila širom grada su moderni i prosto zapanjujući. Možete uživati u veličanstvenim pogledima, vrhunskim sadržajima, savršenoj mešavini prirodnog alpskog stila i savremenih detalja. Volimo predivan ambijent Chalet Zermatt Peak-a, ekskluzivnu lokaciju CERVO Mountain Resort-a i zadivljujući pogled na Matterhorn u Mont Cervin Palace.

13241 Chalet 0004 Orig

2. Kulinarstvo

Kombinacija lokalne gastronomije sa svetskim kuhinjama čini Zermatt jednim od najboljih mesta za uživanje u ukusu odlične hrane. Mnogi restorani, hoteli i vile uključuju meni nalik onima sa Mišelinovom zvezdicom, kako bi upotpunili elegantni osećaj privlačne alpske večeri. Romantična večera je prva asocijacija koju dobijamo. Zašto? Veličanstvena večera, čaša najfinijeg šampanjca dok sneg pada i vi sa voljenom osobom. Savršeno, zar ne?

13243 Shutterstock 405993604 Orig

3. Ručak sa pogledom

Možda niste znali, ali Zermatt je poznat po ostrigama. Dolaze direktno iz Francuske samo za vas i uvek su sveže. Dakle, kada završite svoje zimske avanture za dan, preporučujemo da odaberete rustični restoran u centru ili onaj sa fantastičnim pogledom na grad ili planine i probate izvanredan švajcarski sir. Meštani i posetioci se slažu da je ručak u 100-godišnjem Chez Vrony obavezan.

13242 Chez Vrony Restaurant Orig

4. VIP Gondola

Matterhorn je veličanstven na mnogo načina i uživanje u njemu iz VIP gondole je izvanredno iskustvo. Doživite švajcarski glamur u vazduhu i uživajte u neverovatnom pogledu dok udobno sedite u kožnoj fotelji. Postoji boca ohlađenog Moët & Chandon šampanjca za pijuckanje dok se divite prirodi Švajcarske. Matterhorn Express VIP gondola je dostupna preko 270 dana u godini. Priuštite sebi – ili nekome koga volite – malo luksuza.

10053 Erlebnisse Vipgondel. Orig

5. Pejzaž

Zermatt je odlična destinacija, ali padine Matterhorn-a su ono što ga čini tako jedinstvenim. Tokom cele godine padine Materhorna predstavljaju veličanstvenu lepotu pejzaža i prirode. Možete uživati u skijanju, snoubordu tokom zime ili planinarenju tokom leta. Ali ne zaboravite, sezona snežnih sportova traje do jula! Kad god odlučite da doživite švajcarske Alpe, ne zaboravite da vas tamo čeka svež vazduh.

10067 Zermatt 12 Orig

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika