fbpx

Sve boje Santorinija

Istražite prirodne lepote Santorinija.

Kada pomislite na Santorini, šta vam prvo pada na pamet? Bele kuće, plave kupole i krivudave kaldrmisane ulice, zar ne? Da, Santorini je poznat po svojim belim zgradama i kaldrmisanim ulicama, stvarajući slikovitu i idiličnu sliku grčkog ostrva. Ali, ono što mnogi posetioci ne znaju je da je ovo ostrvo dom nekih od najlepših i najraznovrsnijih plaža na svetu.

20481 Jonathangallegos Va2q0nrouunsplash 1 Orig

Od plaža sa crnim peskom do crvenih litica i belog peska, plaže Santorinija su prizor za posmatranje. Jedinstveni i upečatljivi pejzaži predstavljaju savršenu priliku za fotografisanje, a možete da snimite neke zadivljujuće snimke crnih peščanih plaža naspram belih zgrada u pozadini.

Plaže sa crnim peskom

20478 Istoriabeachhotelsantorini97 Orig

Plaže sa crnim peskom Santorinija, kao što su Perissa i Kamari, rezultat su vulkanske prošlosti ostrva. Crni pesak je u prelepom kontrastu sa tirkiznim vodama Egejskog mora, stvarajući zapanjujući i jedinstven pejzaž. Ove plaže su savršene za sunčanje, plivanje i uživanje u vodenim sportovima. Jedinstveni i upečatljivi pejzaži predstavljaju savršenu priliku za fotografisanje, a možete da snimite neke zadivljujuće snimke crnih peščanih plaža naspram belih zgrada u pozadini. Ako želite da uživate u plažama sa crnim peskom u svom sjaju, ostanite u luksuznom hotelu Istoria Santorini. Ovaj hotel se nalazi u mestu Perivolos, koje je poznato po plaži sa crnim peskom. Hotel je udaljen samo nekoliko minuta hoda od plaže.

Crvene litice

20479 Pexelspokrie13010707 1 1 Orig

Crvene litice Santorinija su još jedan rezultat vulkanske istorije ostrva. Crvene stene i litice su vidljive u različitim delovima ostrva, kao što su Akrotiri i čuvena Crvena plaža. Upečatljiva crvena boja litica i stena, koja je u prelepom kontrastu sa tamnim plavetnilom mora, stvara očaravajući i nadrealni pejzaž. Crvena plaža je destinacija koju morate posetiti ako želite da iskusite jedinstvene boje ostrva. Do plaže se može doći brodom, a možete uživati u plivanju u kristalno čistom moru okruženom zadivljujućim crvenim liticama. Iako se hotel Canaves Oia ne nalazi direktno na plaži, ipak je relativno blizu nekih od najpoznatijih plaža ostrva, uključujući Crvenu plažu. Crvena plaža se nalazi na oko 20-25 minuta vožnje od hotela Canaves Oia, što je čini pogodnom opcijom za goste koji žele da istraže jedinstveni vulkanski pejzaž ostrva i uživaju na plaži.

Beli i zlatni pesak

16341 788980c38b66444fa9c885a1a87d2d79 Orig

Iako je manje uobičajen od crnih i crvenih peščanih plaža, Santorini je takođe dom za nekoliko plaža sa zlatnim ili belim peskom. Bela plaža, koja se nalazi u blizini drevnog grada Akrotiri, ima mešavinu belog i bež peska i šljunka, dok plaža Vlychada ima meki, zlatni pesak pomešan sa šljunkom koji je savršen za izležavanje. Ove plaže imaju tendenciju da budu malo tiše i imaju manje gužve od svojih crnih i crvenih kolega, što ih čini idealnim za opušteniji dan na plaži. Mnogi delovi su dostupni samo čamcem ili jahtom. Plaža Vlychada se nalazi na oko 20-25 minuta vožnje od hotela Andronis Arcadia, što je čini pogodnom opcijom za goste koji žele da istraže zapanjujuće formacije belih stena i jedinstveni pejzaž ove plaže. Hotel nudi besplatnu uslugu prevoza do i od plaže Vlychada za svoje goste.

Ostale boje Santorinija

17698 Lc Mystique 05 1902631 Orig

Različite nijanse Santorinija nisu ograničene samo na njegove plaže. Jedinstven i raznolik pejzaž ostrva, od kaldere do vinograda i sela, nudi niz boja i iskustava koja vredi istražiti. Kaldera, sa svojim belim zgradama i plavim kupolama, nudi zadivljujući i kultni pogled na ostrvo. Mesta, kao što su Oia i Fira, nude šarmantno i živopisno iskustvo sa svojim plavim vratima i prozorima, šarenim cvećem i zadivljujućim pogledom. Vinogradi, sa svojom bujnom zelenom lozom, nude osvežavajuću promenu u odnosu na tipične boje ostrva. Ostrvo je takođe poznato po svojim živopisnim zalascima sunca, delimično zahvaljujući jedinstvenoj geologiji tog područja. Kaldera, ili vulkanski krater, stvara zadivljujuću pozadinu za sunce dok se spušta ispod horizonta, sa nijansama ružičaste, narandžaste i ljubičaste koje se reflektuju od vode. Ako ste dovoljno srećni da boravite na zapadnoj strani ostrva, obavezno uhvatite zalazak sunca – to je zaista prizor za pamćenje.

Dozvolite nam da vaše putovanje iz snova pretvorimo u stvarnost. Kontaktirajte nas i mi ćemo dizajnirati individualno putovanje skrojeno po vašim željama.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika