6 najboljih hotela na Maldivima za snorkeling

Izdvajamo najbolje destinacije za sve ljubitelje ronjenja.

Maldivi su iznad bilo koje druge destinacije na svetu kada je u pitanju ronjenje. Većina rizorta ima takozvani „House Reef“ blizu svojih obala, gde se plitka laguna naglo spušta u dublje vode okeana i gde korali formiraju veličanstvene vrtove koji vrve od morskog života i šarenih riba. Plitka voda okružena House Reef-om takođe služi kao veliki prirodni bazen i štiti plivače od okeanskih talasa i jakih plimnih struja izvan grebena. Kvalitet House Reef-a se razlikuje od rizorta do rizorta, a da bismo vam pomogli da doživite vrhunsko iskustvo snorkelinga, sastavili smo listu najboljih House Reef-ova na Maldivima:

6.   W MALDIVES

12624 Wretreatspamaldives10 Orig 1920x960

W Maldives su luksuzni privatni rizort u zemlji čuda sa belim peščanim plažama, tirkiznim lagunama i koralnim grebenima koji oduzimaju dah. Ovaj rizort sa 5 zvezdica pruža vrhunsko iskustvo iznad i ispod okeana. Hotel ima 78 luksuznih smeštajnih jedinica – svaka sa sopstvenim bazenom, šest gurmanskih restorana i lounge barova lociranih širom ostrva i jedan od najboljih House Reef-ova na Maldivima, gde možete plivati sa grebenskim ajkulama i kornjačama neposredno ispred vašeg smeštaja.

5.  SIX SENSES LAAMU

9197 Ss Laamu Maldives 3 Orig 1 1920x960

Six Senses Laamu je jedini rizort na atolu Laamu, duboko u Indijskom okeanu. Ovo ekološko skrovište je takođe utočište za surfere, sa Jin Jangom – mestom sa najboljim talasima na arhipelagu. 97 rustikalno elegantnih vila, smeštenih po plaži i preko lagune, imaju gornje palube kako biste u potpunosti cenili panoramu. House Reef koji okružuje Six Senses Laamu je jednostavno spektakularan, sa zadivljujućim koralnim vrtom gde je vrlo uobičajeno videti orijentalne slatkouste ribe, papagaj ribe, pa čak i zelene kornjače.

4.  RAFFLES MALDIVES MERADHOO

18041 Raffles Royal Residence Swimming Pool Daylight Render Orig 1 1920x960

Smešten na južnom kraju Maldiva u srcu Indijskog okeana, Raffles Maldives Meradhoo Resort proteže se preko dva ostrva sa bujnim zelenilom, kristalno plavim vodama i belim peščanim plažama, stvarajući rajsko utočište. Rizort ima 21 ostrvsku vilu, svaka sa svojom privatnom plažom i bazenom. Preko vode ćete naći još 16 okeanskih vila sa stepenicama koje vode direktno do lagune. Dva očaravajuća skrovišta Raffles Maldives Meradhoo Resort-a su razdvojena sa 800 m kristalno plavog okeana i okružena sa 4 km House Reef-a, pružajući očaravajuće podvodno iskustvo sa živopisnim koralnim vrtovima poznatim po obilju riba i kornjača.

3.  PARK HYATT MALDIVES HADAHAA

18438 Park Hyatt Maldives Hadahaaprint 2 Orig 1 1920x960

Smešten na privatnom ostrvu 55 km severno od ekvatora u jednom od najdubljih atola na svetu, Park Hyatt Maldives Hadahaa je upadljiv i moderan rizort. Sa samo 51 vilom, enterijer smeštaja u minimalističkom stilu je dizajniran sa najvećim komforom i luksuzom, bilo da su smeštene u tropskom lišću ostrva, na samo nekoliko koraka od okeana ili podignute iznad vode. Sve vile imaju prozore od poda do plafona i svaki komfor koji biste očekivali. Rizort je uokviren jednim od najnetaknutijih grebena arhipelaga, pružajući lak pristup za istraživanje podvodnih čuda Indijskog okeana.

2.  ANANTARA KIHAVAH MALDIVES VILLAS

Anantara Kihavah Restaurant Sea Interior 1920x1037px

Anantara Kihavah Villas su smeštene na Kihavah Huravalhi, jednom od najčistijih maldivskih ostrva, na 30 minuta leta hidroavionom od međunarodnog aerodroma Male, što je samo po sebi nezaboravno iskustvo dok avion leti iznad niza svetlećih koralnih ostrva usred tirkiznih voda. 79 prostranih ultra-luksuznih vila su ili postavljene iznad vode sa širokim pogledom na okean ili smeštene duž netaknute privatne plaže. U vilama Anantara Kihavah gostima se nudi mnoštvo opcija za ručavanje, uključujući neverovatno iskustvo podvodnog obroka. Ostrvo u blizini rizorta je u potpunosti okruženo zadivljujućim koralnim grebenima koji su dom živopisnim morskim stvorenjima, nudeći vam nadrealni podvodni svet za istraživanje.

1.  SONEVA FUSHI

14610 Soneva Fushi 1 Bedroom Water Retreat With Slide Living Room 1600x900 1

Soneva Fushi, prvo skrovište u stilu Robinzona Krusoa na Maldivima, nalazi se na privatnom tropskom ostrvu Kunfunadhoo u atolu Baa, Svetskom rezervatu biosfere UNESCO-a. Ostrvo koje je dugačko 1.400 m i široko 400 m spada među najveća ostrva na Maldivima. Osim kristalno čistog mora, belih plaža i tropske klime, neobično bogata vegetacija ostrva nudi jedinstveno prirodno iskustvo. Masivne luksuzne vile sa više spavaćih soba kao iz bajke i privatne rezidencije skrivene su među gustim tropskim lišćem. U skladu sa Robinzon Kruso temom, mnoge vile su izgrađene tako da liče na kuće na drvetu, a većina se može pohvaliti sopstvenim privatnim bazenima sa morskom vodom. U leto 2020., Soneva Fushi je takođe predstavila osam fantastičnih vodenih utočišta, koje su jedne od najvećih i najluksuznijih vila iznad vode na svetu. Po mišljenju mnogih, Soneva Fushi ima najduži i najsjajniji House Reef na Maldivima.

 

Dozvolite nam da vaše putovanje iz snova pretvorimo u stvarnost. Kontaktirajte nas i mi ćemo dizajnirati individualno putovanje skrojeno po vašim željama.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika