fbpx

5 najboljih hotela na svetu za ljubitelje umetnosti

Za sve ljubitelje umetnosti, predstavljamo hotele koji nisu destinacija već iskustvo.

Postoje destinacije dizajnirane za ljubitelje hrane. Ima onih koji putuju zbog avanture, a neki putuju da bi uživali u remek-delima. Za ljubitelje umetnosti, postoje hoteli iz kojih ne morate ni da napuštate vaš smeštaj da biste uživali u umetnosti. Evo 5 najboljih hotela ispunjenih veličanstvenim umetničkim delima

FAENA MIAMI

Jedan od hotela koji veličaju umetnost nalazi se na plažama Majamija. Doneli su ih sami ljubitelji umetnosti: Alan Faena, Baz Luhrmann i Catherine Martin, Faena Miami će vas pozdraviti sa skeletom mamuta Damien Hirst-a. Od murala, preko zlatnih listova do grafičkih radova argentinskog slikara Juan Gatti-ja, Faena Miami je mesto za jedinstveno iskustvo. Svaki korak koji ovde preduzmete je omaž velikim stilovima i svetskom dizajnu.

Postoji čak i hotelsko pozorište Faena, prostor za performanse u stilu kabarea sa 150 sedišta koji nudi zabavu uživo, intimne koncerte i originalne produkcije. Sa izuzetnim delima umetnika, kao što su Damien Hirst, Jeff Koons, Alberto Garutti, Gonzalo Fuenmayor, Manuel Ameztoy i Juan Gatti, Faena Hotel Miami pretvara obično u izuzetno.

HOTEL ARTS BARCELONA

Uvod u očekivanja hotela koji se zove Arts je 56 metara duga zakrivljena skulptura Frank Gehry-ja. Morate priznati da zvuči obećavajuće. Velike izložbe se mogu videti u hotelu Arts, u kojima su dela majstora kao što su Pikaso i Dali. Hotel Arts Barcelona je kulturno središte udaljeno samo 300 metara od plaže. Ova vrhunska arhitektonska znamenitost grada može se pohvaliti nekim od najneverovatnijih umetničkih dela katalonskih i španskih umetnika.

Svaki sprat ima odgovarajuće umetničko delo u stilu i dizajnu i moramo reći da hotel zaslužuje svoje ime. Naša preporuka je da sumirate utiske i uživate u dubokoj relaksaciji u spa centru 43 na visini od skoro 150 metara dok posmatrate kako Mediteran nestaje u horizontu.

JOALI, MALDIVI

Sada, ovo je iskustvo za pamćenje. Ne samo da je Joali luksuzni maldivski raj, već je ovo i raj za sve ljubitelje finijih stvari u životu. Sve 73 vile ispunjene su unikatnim komadima dizajniranim od strane 13 različitih umetnika. Ovo je mesto gde možete da uzmete Umetničku mapu i otkrijete originalna umetnička dela i dinamične dizajne koje su prezentovale Zeynep Ercan i Asliala Onur. Ovaj hotel će vam ostaviti nešto više za pamćenje osim tople vode i savršenog zalaska sunca.

Poznati Misha Kahn, stvaralac zanimljivih objekata, dizajnirao je podvodne skulpture korala koje se mogu videti samo tokom ronjenja. Ako ne volite da istražujete podvodne galerije, opustite se na plaži uz knjigu iz Joalijeve impresivne biblioteke koja nudi više od 1000 knjiga. Nekonvencionalni luksuz se može doživeti na mnogim umetničkim radionicama ili izložbama međunarodnih umetnika. Ne propustite umetnost gastronomije u Pork Hefer’s Manta Ray Tree House-u.

DOLDER GRAND, ŠVAJCARSKA

Umetnička meka Ciriha nije smeštena u muzeju, već u glamuroznom hotelu Dolder Grand koji sadrži preko 100 umetničkih dela prestižnih umetnika. Dočekuje vas “Big Retrospective Painting” Endija Vorhola, koja se proteže 11 metara iznad recepcije. Kao moderan umetnički hotel, Dolder Grand će vas opremiti sa modernim umetničkim turističkim vodičem – umetničkim iPad-om dizajniranim da vas vodi na izuzetno umetničko putovanje kroz hotel. Upečatljivi komadi poput Salvadora Dalija, Žana Tanglija i Henrija Mura zaista će vas ostaviti bez teksta. Prošetajte dvorištem gde ćete naći veličanstvene skulpture poznatih umetnika.

Ljubitelji arhitekture i dizajna enterijera takođe će biti impresionirani Dolder Grandom, naš omiljeni deo je Dolder Spa bazen gde se susreću umetnost i opuštanje.

THE SILO, KEJPTAUN

Smešten na vrhu prvog velikog muzeja u Africi posvećenog savremenoj umetnosti hotel Silo predstavlja novi način doživljavanja Afrike. Svaka soba ovde je umetničko delo, svaka dizajnirana na drugačiji način, priča priču o Južnoj Africi i njenoj kombinaciji tradicionalnih i savremenih zanata i stilova. U celom hotelu ćete naći dela renomiranih umetnika kao što su Cyrus Kabiru, Mahau Modisakeng i Nandipha Mntambo.

Ako ovo ne zadovoljava vaše umetničke potrebe, postoji privatna galerija pod nazivom The Vault, koja se nalazi u podrumu hotela, ukrašena radovima budućih afričkih umetnika.

Dodatno, postoji privatni obilazak Zeitz muzeja savremene umetnosti Afrike preko tajnog ulaza na četvrtom spratu.

Dozvolite nam da vaše putovanje iz snova pretvorimo u stvarnost. Kontaktirajte nas i mi ćemo dizajnirati individualno putovanje skrojeno po vašim željama.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika