fbpx

Odmor iz snova: Rizorti koji pomeraju granice udobnosti

Predstavljamo najbolje svetske rizorte.

Relaksacija na belom pesku, uz zvuk talasa koji se nežno lome o tropsku obalu, predstavlja vrhunac opuštajućeg odmora za većinu putnika. Ali pravi rizort je mnogo više od pogleda na okean, slikovitih plaža, sofisticiranog dizajna i vrhunskih sadržaja. To je doživljaj života u luksuznom raju prirodne lepote koja nadmašuje svaku očekivanu normu. Svaki od luksuznih rizorta koji slede su uvršćeni među najekskluzivnije svetske hotele, posebno ističući održivost i zaštitu životne sredine kao ključne vrednosti. Naša lista je ograničena na jedan rizort po destinaciji, kako bi omogućila raznovrsnost, budući da destinacije poput Maldiva, Sejšela i Francuske Polinezije lako mogu popuniti po deset mesta sama za sebe.

ONE&ONLY LE SAINT GERAN, MAURICIJUS

15981 Oolesaintgeacuteranaccommodationoceansuiteterrace Orig 1 1920x960

Nakon višemilionskog renoviranja 2017. godine, jedan od najboljih rizorta na svetu, One&Only Le Saint Geran, ponovno je procvetao kao istinsko slavlje mauricijskog rajskog okruženja. Nalazi se na privatnom poluostrvu s pristupom preko 2 km belih peščanih plaža koje obuhvataju dve zadivljujuće obale: s jedne strane, Indijski okean okružen njišućim palmama, a s druge strane, pogled na planine prekrivene šećernom trskom i tišinu lagune. Smeštaj obuhvata 142 renovirane sobe i suite-ove smeštene u belim, niskim paviljonima, čija se arhitektura inspirisala starim fabrikama šećerne trske i plantažama. Gosti One&Only Le Saint Geran imaju privilegiju uživanja u odmoru s porodicom i prijateljima dok istražuju idilične plaže, dva blistava bazena, mirisni One&Only Spa i Club One, novo središte za sve ljubitelje aktivnosti. Kolekcija renoviranih i potpuno novih restorana unutar rizorta nudi izuzetne gastronomske doživljaje, s kuvarima nagrađenim Michelin zvezdicama, te kulinarskim izvođenjem u pozorišnom stilu.

&BEYOND MNEMBA ISLAND, ZANZIBAR

Romantično utočište, Mnemba Island, predstavlja ekskluzivni raj na Zanzibaru sa 12 rustikalnih bungalova na plaži, namenjenih samo za 24 gosta, povezanih sa zadivljujućim Mnemba atolom. Posetioci &Beyond Mnemba Island-a mogu uživati u opuštanju na privatnom delu obale, gde se jednostavni, ali luksuzni paviljoni nalaze na netaknutom pesku ispod šarenog tropskog drveća. Slamnate trpezarije i prostori za sedenje ili barovi se mogu pohvaliti prelepim otvorenim pogledom na plažu i spektakularnim pejzažem Zanzibara u daljini. Dozvolite sebi da se opustite i napravite pauzu uz jogu i masaže u mirnom okruženju vašeg bungalova.

AMANYARA, TURKS I KAIKOS

Amanyara je osamljeno utočište koje sjedinjuje najbolje od Kariba. Graniči se sa netaknutim grebenima Nacionalnog parka Northwest Point Marine, koji je poznat kao jedno od najboljih mesta za ronjenje na svetu. Ovaj ultra luksuzni karipski rizort je pod upravom Aman-a, jednog od najekskluzivnijih hotelskih brendova na svetu. Sa 40 drvenih paviljona, od kojih neki imaju privatne bazene, rizort kombinuje savremeni raspored i dizajn, otvoren za prizore i zvuke kristalno čistog tirkiznog mora. Amanyara, iako izuzetno luksuzan, diskretno se stapa sa okolinom zahvaljujući svojim niskim krovovima, drvenim paviljonima i staklenim prozorima koji otkrivaju plavetnilo mora iza njega.

BRANDO, FRANCUSKA POLINEZIJA

15715 Thebrandoresortsunsetcabanaviewpool Orig 1

Brando je rizort u Francuskoj Polineziji, smešten samo 50 km severno od glavnog ostrva Francuske Polinezije, Tahitija. Ovaj ultra luksuzni rizort na plaži nalazi se na očaravajućem privatnom atolu Tetiaroa, sastavljenom od deset idiličnih ostrva koja okružuju spektakularnu lagunu. Pristup atolu obezbeđen je privatnim avionom, pružajući bezbrižan luksuz usred netaknute prirode. Tetiaroa je posebno mesto retkog biodiverziteta i prirodno utočište za ptice i morski život. The Brando Resort, koji funkcioniše po principu all-inclusive, ima 35 luksuznih vila, svaka sa privatnom plažom i malim bazenom. Osim toga, rizort nudi restorane sa polinezijskom i francuskom kuhinjom, luksuzni polinezijski spa, bar na plaži i bazen, organsku baštu, biblioteku, butik, sportove na vodi, i stanicu za istraživanje životne sredine sa programima za goste. U ovom prirodnom čudu, legendarni glumac Marlon Brando pronašao je svoj dom, što dodatno naglašava posebnost ovog izuzetnog rizorta.

COMO LAUCALA ISLAND, FIDŽI

15944 9laucala Orig

Prostirući se na skoro 1.500 hektara, COMO Laucala Island se nalazi usred plantaža kokosa, peščanih plaža, bogatih zelenih planina i prirodnih lepota koje oduzimaju dah. Pravi luksuz cenjen je u privatnosti 25 vila u fidžijskom stilu smeštenih na severnom delu ostrva. Rizort nudi bogat kaleidoskop aktivnosti, kao što su ronjenje, jedrenje, pecanje, tenis, biciklizam, golf, joga, večeri kulture, obilasci i vodeni sportovi. Proizvodi i sastojci uzgajaju se na ostrvu za upotrebu u spa centru i restoranima. Meniji rizorta nisu samo bogati ukusima, već su fokusirani na zdravlje, blagostanje i održivost. Osim toga, rizort ima sopstvenu pistu i može organizovati letove svojim privatnim avionima.

SONEVA FUSHI, MALDIVI

14610 Soneva Fushi 1 Bedroom Water Retreat With Slide Living Room 1600x900 1

Soneva Fushi, prvi rizort u stilu „Robinzona Krusoa“ na Maldivima, smestio se na privatnom tropskom ostrvu Kunfunadhoo u atolu Baa, koji je rezervat biosfere UNESCO-a. Ostrvo, dugačko 1.400 m i široko 400 m, spada među najveća ostrva na Maldivima. Osim kristalno čistog mora, belih plaža i tropske klime, neobično bogata vegetacija ostrva pruža jedinstveno prirodno iskustvo. Masivne luksuzne vile poput bajke, i privatne rezidencije skrivene su među gustim tropskim lišćem. Sve su otvorene prema svom privatnom delu belog peska, a većina se može pohvaliti sopstvenim privatnim bazenima sa morskom vodom. 2020. godine, Soneva Fushi je takođe predstavila osam fantastičnih vodenih utočišta, koja su najveće i najluksuznije vile iznad vode na svetu. Soneva Fushi je sestrinski rizort Soneva Jani, pri čemu Soneva Fushi pruža ostrvsko iskustvo, dok se Soneva Jani više fokusira na iskustvo iznad vode.

NORTH ISLAND, SEJŠELI

North Island je jedan od najekskluzivnijih privatnih rizorta na svetu. Smestivši se 30 km severno Mahea, North Island pruža potpunu privatnost za vrhunski medeni mesec na Sejšelima, romantično utočište ili ekskluzivno porodično bekstvo. Ovo neverovatno i prelepo ostrvo ima samo 11 raskošnih vila koje gledaju na netaknuti beli pesak i tirkizne vode eko rezervata Ile Du Nord. Sve vile imaju privatnu baštu i okrenute su plaži. Dnevni boravak, trpezarija, scenski spa centar, teretana, biblioteka, bazen i ronilački centar, elegantno su uklopljeni u granitni reljef. Ovaj rizort je bio odabrana destinacija za medeni mesec princa Vilijama i Kejt, princeze od Velsa, 2011. godine.

Dozvolite nam da vam pomognemo da istražite jedinstvena mesta, najluksuznije hotele, vile i jahte na svetu i stvorimo za vas nezaboravna iskustva i sećanja. Kontaktirajte nas.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika