fbpx

Otkrivamo najlepše plaže na svetu

Mesta za savršen odmor na plaži.

Dobrodošli u vašu sledeću destinaciju iz snova!

Predstavljamo vam naš izbor najlepših destinacija za odmor na plaži. Naravno, lepota je u oku posmatrača, pa ukoliko mislite da smo izostavili vašu omiljenu destinaciju na plaži, pišite nam u komentarima na našem Instagram profilu.

7. TAJLAND

Maya Bay Koh Phi Phi Thailand

Pravi raj belog peska, kristalno čiste vode i dramatičnog pejzaža, tropske plaže Tajlanda poznate su širom sveta po svojoj lepoti, a kao posledica toga, nažalost, masovni turizam je pokvario neke od njih. Sećate se filma The Beach? Pa, ovih dana ćete morati malo više da se potrudite da pronađete utopijski raj kultnog filma i romana o bekpekeru iz 1990-ih na tajlandskoj obali Andamana. Međutim, mali dragulji i dalje blistavo sijaju na ostrvu Phi Phi. A neka od najluksuznijih letovališta u zemlji i dalje imaju svoju privatnu, netaknutu plažu.

Najbolje vreme za posetu: Vreme na Tajlandu je pogodno većinu meseci u godini, iako tokom leta svakako postaje vruće i kišovito! Od novembra do februara je najhladnije doba godine i sigurno ima manje kiše nego u drugim periodima u godini. Međutim, izbegavajte kišnu sezonu (od jula do oktobra) po svaku cenu jer tropski pljuskovi mogu biti jaki.
Naš izbor luksuznih rizorta: Banyan Tree Phuket, Six Senses Yao Noi, Trisara, Amanpuri, Four Seasons Koh Samui, W Retreat Koh Samui.

6. JUŽNA AFRIKA

Dewet Willemse Omadmdzzmn0 Unsplash

Kejptaun, jedan od najlepših gradova na svetu, ima neke od najboljih svetskih plaža u ponudi, na samo nekoliko minuta od centra grada i sve podržano epskom planinom Table. Od porodičnih plaža na obali zaliva False Bay do prekrasnih i ekskluzivnih plaža na spektakularnoj Atlantskoj obali, sigurno ćete pronaći deo peska koji odgovara vašoj mašti. Naš izbor plaža su Camps Bay, Clifton i Llandudno.

Najbolje vreme za posetu: Vrući, suvi letnji meseci u Kejptaunu traju od kraja oktobra do marta/aprila. Temperature dostižu svoj vrhunac između decembra i februara, a to se generalno smatra najboljim periodom za posetu Kejptaunu.
Naš izbor luksuznih rizorta: One & Only Cape Town, Twelve Apostles Hotel & Spa, The Silo Hotel.

5. HAVAJI

Hawaii Pexels Jess Loiterton 4602279 (1)

Pored zadivljujućeg prirodnog pejzaža (aktivni vulkani, visoke litice i gusta džungla), Havaji se mogu pohvaliti i nekim od najboljih plaža na svetu, od kojih su neke izgrađene oko intenzivnih talasa koji se razbijaju o stene lave oštre kao žilet. udaljene da su dostupne samo helikopterom ili hidroavionom, a neke su toliko skrivene i prelepe da moraju da ostanu tajna.

Najbolje vreme za posetu: van sezone, kada su dostupne najbolje cene i kada je najmanje gužve na ostrvu je proleće (od aprila do juna) i jesen (od septembra do novembra) – paradoks jer su ovo najbolja godišnja doba za boravak na Havajima, u smislu pouzdano sjajnog vremena. Zima (od decembra do marta) može biti iznenađujuće vlažna i oblačna.
Naš izbor luksuznih rizorta: Andaz Maui, Four Seasons Hualalai, Four Seasons Maui, Halekulani, Grand Wailea.

4. FRANCUSKA POLINEZIJA

1944 Fsbb2 Orig 1 1705x960

Sa 118 ostrva u moćnom plavom južnom Tihom okeanu, Francuska Polinezija ima, kao što verovatno očekujete, neke od najlepših plaža na svetu. Sa samo 19 km, bujno malo kopno koje se zove Bora Bora leži u najočaravajućijoj laguni Francuske Polinezije oivičeno belim peščanim obalama. Luksuzni bungalovi iznad vode smešteni iznad najlepše lagune na svetu sa tropskom pozadinom čine Bora Boru vrhunskom destinacijom za pronicljive putnike.

Najbolje vreme za posetu: vlažna sezona (polinezijska leta) traje od novembra do aprila. Tokom ovog vremena nivo vlažnosti može biti visok, a oluje su česte i nepredvidive. Sušna sezona od maja do oktobra je kada je turizam na ostrvu na vrhuncu. Tokom ovih meseci temperatura je za nekoliko stepeni niža, a kiša je retka.
Naš izbor luksuznih rizorta: St Regis Bora Bora, Four Seasons Bora Bora, Intercontinental Bora Bora.

3. TURKS I KAIKOS

Romello Williams Ftxpl9sak0 Unsplash

Ostrva Turks i Kaikos imaju neka od najlepših tirkiznih mora na planeti i najfinije plaže sa praškastim peskom, a okružena su trećim po veličini koralnim grebenom na svetu. Dok su se njihovi zapadni susedi Bahami masovno širili, Turks i Kaikos su tiho otvarali niz veoma luksuznih rizorta u poslednjoj deceniji.

Najbolje vreme za posetu: kao i na drugim ostrvima na Karibima, sušne sezone i vrhunac putovanja traju od decembra do marta. Međutim, najbolje vreme za posetu Turks i Kaikosu su april i maj, sa nižim cenama i manje gužve. Vreme je prijatno tokom cele godine sa prosečnim temperaturama koje se kreću od 24 do 35 stepeni, ali ova ostrva doživljavaju kišnu sezonu, a pretnja od uragana traje od juna do novembra.
Naš izbor luksuznih rizorta: Amanyara, Como Parrot Cay.

2. MALDIVI

Maldives

Smešteni na ekvatoru prema jugu Indije, prostirući se na 800 km, Maldivi su vidljivi koralni vrhovi okeanskog vulkanskog planinskog lanca čija spoljna ivica u nekim tačkama ponire do dubine od preko 3 km. Ostrva su blagoslovena zadivljujućim belim plažama, kristalno čistim plavim lagunama, neverovatnim podvodnim svetom i luksuznim rizortima bez premca.

Najbolje vreme za posetu: najbolje vreme je između januara i aprila, što takođe znači visoku sezonu (i visoke cene hotela). Monsun traje od maja do oktobra, a vrhunac je u junu.
Naš izbor luksuznih rizorta: S obzirom na veliki izbor savršenih hotela na Maldivima, izdvojićemo samo neke poput Soneva Jani, One & Only Reethi Rah, Four Seasons Kuda Huraa, W Retreat, Conrad Rangali, Six Senses Laamu, Soneva Fushi.

1. SEJŠELI

Christian Cacciamani Jpmurjksl 0 Unsplash

Majka priroda je bila izuzetno velikodušna sa ovih 115 slikovitih ostrva raštrkanih u Indijskom okeanu istočno od Kenije. Neosporno je da je lepota plaža neopisiva: izuzetne trake mekog belog peska prekrivene su tirkiznom vodom i pozadinom prekrivenom palmama i velikim stenovitim gromadama. Poslednjih godina, neka superluksuzna odmarališta otvorila su svoja vrata na ovom rajskom mestu.

Najbolje vreme za posetu: Sejšeli su destinacija koja je dostupna tokom cele godine. Međutim, veća je šansa za loše vreme, odnosno kišu, od novembra do marta. Prelazni meseci oktobar i april su odlični za posetu jer je okean veoma miran, a vreme prijatno. Tokom sušnih sezona (od maja do septembra), može biti vetrovito (uzrokujući morske alge na južnoj ili jugoistočnoj strani ostrva) sa nemirnim morem.
Naš izbor luksuznih rizorta: Six Senses Zil Pasyon, Four Seasons Resort, Raffles Praslin, North Island, Constance Ephelia.

 

Dozvolite nam da vaše putovanje iz snova pretvorimo u stvarnost. Kontaktirajte nas i mi ćemo dizajnirati individualno putovanje skrojeno po vašim željama.

011 285 44 20
callcentre@travelhouse.rs
Pitajte savetnika